Thursday, November 19, 2009

Sampai bila??Hari demi hari..serangan itu tidak pernah berhenti..malah semakin mengganas..menyerang setiap senap sudut yang ada pada cell pepohon itu. Kali ini, ia tidak mengira lagi sama ada pohon itu kecil atau besar, tua atau muda, matang atau mentah, paling penting setiap pohon terkena virus itu. Berbagai virus canggih telah digunakan, sama ada “visible” dan “invisible” ke atas pepohon..Hebatnya virus itu sehingga banyak pepohon yang sudah terkorban dan bakal terkorban tanpa disedari.. malah virus itu berubah menjadi satu keperluan “utama” bagi pepohon, sehingga pepohon ini tidak menyedari bahawa virus itu perlahan-lahan membunuh mereka.

Virus itu akan merosakkan setiap kehidupan pohon itu, bukan sekadar menjadikan pohon itu menghasilkan “mutant” pada kelahiran akan datang malah menjadikan pohon itu hilang peranannya sebagai pembekal oksigen utama di bumi ini.

Sehingga kini, laporan telah mencatatkan,berjuta-juta pohon sudah dijangkiti malah masih banyak lagi pepohon lain menjadi sasaran..

Terbaris gigi dengan senyuman kebanggaan di wajah “mereka”..kerana senjata “Virus” yang mereka cipta Berjaya membunuh ramai “umat Islam”. Menyerang dari yang kecil, yang baru lahir sehinggalah yang sudah bongkok tua.

Hari ini, masa dan saat menjadi saksi..betapa manusia telah menjadikan “hiburan” sebagai tujuan kehidupan ini..lalu meneguk “virus-hiburan”sebagai santapan utama..melupakan tujuan terbesar mereka diciptakan sebagai “hamba” dan “khalifah” di muka bumi ini. Lalu, lahirlah manusia yang “mutant” dari tujuan asal penciptaan mereka.

Virus yang berupa hiburan benar-benar berkesan.. setiap pelusuk dunia telah merasai kesannya..sehinggalah ke negeri ini, Malaysia..bermula dengan akedemi fantasia, bertambah lagi dengan Malaysian idol..

Hari ini..berpuluh-puluh rancangan reality tv di hidangkan pada masyarakat.. Gadis melayu, pengacara tv, totombak, lamour raya, geng starz, anak wayang…etc.

Masyarakat disogok akan hebatnya menjadi “glamour” sehingga sikecil yang baru mahu mengenali dunia turut “terbentuk” menjadi “mutant”..Tidak cukup dengan itu, pemuda-pemuda pewaris agama dan negara juga menerima serangan hebat..hatta yang mahu menutup pintu syaitan dengan perkahwinan juga menerima serangan virus ini..” gerbang cinta” antara rancangan reality tv terbaru yang menawarkan tajaan perkahwinan yang glamour buat pasangan yang paling romantic menayangkan gambar-gambar mereka sepanjang percintaan mereka dalam bloq milik mereka..nampaknya, sasaran untuk mengotori kesucian ikatan sebuah perkahwinan menurut islam berjaya “mereka” capai. Sang pemuda dan pemudi “menghalalkan” couple, dating, sentuh, pegang etc..demi merebut hadiah ini. Sehingga mereka lupa ayat Allah…” la taqrabu zinna..”(jangan mendekati zina)..seakan mengatakan boleh “segalanya” kerena mereka akan menjadi suami isteri..

“Mereka”kali ini bersorak dan bertepuk tangan…apa lagi rancangan “mereka”? agar umat islam terus luput dari bumi ini tercapai…

Dimana “Umar Al-Khattab” di zaman ini?Yang akan membebaskan segala kencaman ini dengan segenap kekuatan dan keberanian sehingga syaitan membongkokkan kepala kerana takut.. Dimanakah “salahuddin Al-Ayubi”?yang akan membebaskan bumi palestin yang sehingga kini masih ditawan, membebaskan umat-umat yang terus terjerumus dalam kejahilan. Dimanakah Hawariyyun yang mahu menolong agama Allah ini? di manakah pemuda-pemuda yang akan bangkit seperti Abu Ubaidah Al Jarrah dan Salim yang akan kembali menegakkan “diin” islam yang tercinta ini..

Sesungguhnya kejahilan hari ini lebih dahsyat dari kejahilan suatu ketika dahulu..Seolah-olah dunia hari ini tidak lagi selamat untuk didiami…

1 comment:

  1. ya Allah...benar ape yg ateh katakan...

    ReplyDelete